Νέα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΕΤΣΕΤΖΙΔΗ 21-4-2024

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα με θέμα το ποιοτικό ελαιόλαδο

”ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ” που οργανώθηκε από το Ελαιοτριβείο μας ψυχρής έκθλιψης  Ανέστη  Θ. Κετσετζίδη  και διεξήχθη  στο χώρο του ελαιοτριβείου μας στη Βυρώνεια Σιντικής Σερρών. Την Ημερίδα  τίμησε με την παρουσία του ο Βασίλης Μουσελίμης Γεωπόνος (M.Sc.) σύμβουλος ποιότητας και οργάνωσης παραγωγής, ασχολείται με την ελαιοκομία και την αμπελουργία. Απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001), σπουδές στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές  επίσης σπουδές (2004) στην ίδια κατεύθυνση (Μ.Β.Α.).

Μαζί μας και ο διάσημος γευσιγνώστης  ελαιόλαδου ο olive oil expert Οδυσσέας Βλαχάβας που μας μύησε στα μυστικά του εξαιρετικού ελαιόλαδου. Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού και πολλές οι ερωτήσεις  για φαινομενικά γνωστά θέματα με τις απαντήσεις των ειδικών να εκπλήσσουν. Νέες τακτικές στην φύτευση, καλλιέργεια, συγκομιδή, ελαιοποίηση ,αποθήκευση και κατανάλωση. Ο γεωπόνος Βασίλης Παπαδόπουλος μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη σωστή λίπανση,  την απαραίτητη φυτοπροστασία και φροντίδα των δέντρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο Πολυχρόνης Μωραιτίδης  με τις αναφορές του έλυσε πολλές απορίες και  βοήθησε το κοινό να  μάθει να επιλέγει τη σωστή ποικιλία για κάθε έδαφος και τον σωστό τρόπο κλαδέματος, αποφεύγοντας λάθη και παλιές πρακτικές.